10. 11.2018 Relacja z wizyty w Park Slope Food Coop (tylko dla członków/iń)

Inspiracje na rozwój – Rafał, nasz koordynator ds zamówień i nowo wybrany członek Zarządu (gratulacje), spędził 2 tygodnie pracując w brooklińskiej kooperatywie Park Slope Food Coop. W sobotę podzieli się z nami najważniejszymi spostrzeżeniami dot. funkcjonowania tej wielkiej, liczącej 17 tys. członków Kooperatywy oraz wnioskami i rekomendacjami dla nas.

Będziemy rozmawiać o:

-modelu – jakie plusy/minusy miałby model działania w którym nasze sklepy są dostępne wyłącznie dla członków/iń?
– sposobie na zwiększenie ilości członków, nową formą organizacji dyżurów, zmniejszaniem barier wejścia do kooperatywy

-efektem skali – czyli jaki model (duży sklep czy wiele małych) jest najbardziej optymalny

– i o wielu innych rzeczach. Zapraszamy w sobotę (10.11.2018) o 18:00 w biurze Kooperatywy (ul.Zimna 2)